Instagram Story

Instagram story özelliği, Snapchat uygulamasının popülaritesini azaltan bir hamle oldu. Instagram, artık yalnızca fotoğraf ve video paylaşımı için değil günün her anında paylaşım yapılabilen bir sosyal medya uygulaması olarak, daha çok aktif kullanıcıyı kendini çekiyor. Story özelliği sayesinde Instagram üzerinde sıklıkla post paylaşmayan kullanıcılar dahi fotoğraf ve video paylaşmaya başladı.

Instagram Story Özellikleri

Instagram hikayeleri, 24 saat boyunca kaybolurlar. Ancak kullanıcılar, istedikleri gibi 24 saatten önce de silme hakkına sahiptirler. Fotoğraflar, hikayede 5 saniye boyunca oynatılır. Videolar ise minimum değere sahip değildir ve en çok 15 saniye uzunluğunda olabilirler. Ancak video çekmeye devam edebilirsiniz, çünkü storyler art arda oynatılır. Gün içerisinde çok sayıda fotoğraf ya da video, story bölümünde paylaşılabilir. Görüntülerin anlık olmasına gerek bulunmaz, daha önce çekilmiş olan fotoğraf ve videolarınızı da paylaşabilirsiniz.

Instagram Story Boyutu

Instagram story’lerin teknik özellikleri:

  • Minimum çözünürlük: 1067 x 600 piksel
  • Önerilen çözünürlük: 1920 x 1080 piksel
  • Story ölçüleri: 9:16 dikey story
  • Video dosya türü: MOV ya da Mp4
  • Fotoğraf dosya türü: JPG ya da PNG
  • Maksimum video boyutu: 4 GB
  • Maksimum fotoğraf boyutu: 30 MB
  • Desteklenen video kodekler: VP8 ve H.264
  • Desteklenen ses kodekler: Vorbisx ve AAC

Sabitlenen Story Nedir?

24 saat sonra kaybolmasını istemediğiniz storyleri profilinize sabitleme imkanına sahipsiniz. Bu stoyler, gönderilerinizin üst kısmında daire içerisinde yer alır. Story kategorisi oluşturabilir ve kategori içerisine daha sonra da story ekleyebilirsiniz. Sabitlenen storyleri kimlerin göreceği düzenlenebilir.

Instagram Storyleri Kimler Görebilir?

Gizli hesapların storylerini yalnızca takipçiler görebilirken herkese açık hesapların storylerini, özel olarak kısıtlanmayan her kullanıcı görebilir. Bunlara ek olarak ‘’yakın arkadaşlar’’ listesi oluşturarak dilediğiniz görüntüleri yalnızca bu liste ile paylaşabilirsiniz. Yakın arkadaşlar listesinin kullanıcılarını siz belirlersiniz ve dilediğiniz zaman listeye ekleme çıkarma yapabilirsiniz. Bu sayede, herkesle paylaşmak istemediğiniz kişisel içerikleri sadece belirli sayıda insan görebilir. Ayrıca, genel hikayelerinizi kimlerin görüp göremeyeceğini de ayarlayabilirsiniz.

 

Başa dön tuşu