Twitter

Twitter’da Retweet Nedir? Retweet Nasıl Silinir?

Bu yazıyı okuyarak aşağıdakileri öğreneceksiniz. İhtiyacının olan bilgiye daha hızlı gitmeniz için ilgili başlığa tıklamanız yeterli.

İnsanlar Twitter sosyal medya platformunu kullanırken oldukça farklı seçenekler ve etkileşimler ile karşılaşıyor. Bu seçenekler arasında çok farklı paylaşım imkanları var. Bunlardan bir tanesi de takipçiniz olmayan insanlara ulaşmak için RT etkileşim hamlesidir. RT nedir?

Bu sorunun cevabı oldukça basittir. Rt bir Tweet etkileşimidir. Rt yapmak Twitter kullanıcılarının paylaşımlarını birbirlerine sabitlemesidir. Takipçiler arasında herkese açık olan bir Tweeti başka kullanıcı hesaplarında görülmesine denir. Bu RT seçeneği sayesinde kullanıcılar kişisel yorumlarını da daha önce atılan tweete sabitleyerek paylaşabilir.

rt nedir
rt nedir

RT Nasıl Silinir?

Twitter kullanıcı profilinizdeki daha önceden Retweet ettiğiniz paylaşımınızı silmek için öncelikle;

  • Twitter hesabınıza giriş yapın
  • Twitter hesabınıza girip profilinize ulaşın
  • Profilinizde silmek istediğiniz RT etkileşiminizi bulun
  • RT etkileşiminizi bulduktan sonra Tweeti sil seçeneğini bulun ve ardından Sil seçeneğine basın

RT Nasıl Geri Alınır?

Eğer siz kendi profilinizde bir başka kullanıcı hesabından paylaşılan tweeti RT edip geri almak istiyorsanız, bu işlem çok basittir. Aklınızda Twitter RT silme işlemi varsa yazımızı okumalısınız. Profilinize girip Rt dahilindeki tüm tweetleri geri alabilirsiniz. Başkalarının sizin tweetlerinizi Rt etmemelerini istiyorsanız bunu profil ayarlarınızdan kapatabilirsiniz. Bunun için ise Twitter kullanıcı hesabınızdan kullanıcı ayarlarını açıp Retweetleri kapat butonuna tıklamalısınız. Bu ayarları web tarayıcılarınızdan, mobil Twitter uygulamalarınızda ve Twitter mobil web tarayıcıları üzerinden yapabilirsiniz.

Ancak unutmamalısınız ki bu işlem bir kereye mahsusdur. Twitter Retweet kapatma işleminizi yaptığınızda daha önce Retweet etmiş olduğunuz etkileşimleri kaldıramazsınız.
twitter retweet kapatma
twitter retweet kapatma

Toplu Retweet Silme İşlemi Nasıl Yapılır?

Retweet silme işlemi Twitter kullanıcıları için oldukça kolaydır ancak bir hesap kullanıcısı artık tüm Retweetlerini silmek istiyorsa bu işlem uzun sürebilir. Bunu yapmak için bir koda ihtiyacınız olacaktır. Bu kodu uygulamanız için web tarayıcınızın Google Chrome ya da Mozilla olması gerekir. Eğer kullandığınız bilgisayar üzerinde bu iki web tarayıcısından biri yoksa öncelikle yapmanız gereken işlem Google Chrome ya da Mozilla web tarayıcılarından herhangi birini indirmek olacaktır.

Twitter Toplu RT Silme Programı Nasıl İndirilir?

Twitter hesabınızda silmek istediğiniz bir tweet ve retweet geçmişiniz var ise yapmanız gereken iki yöntem vardır. Birinci toplu silme işlemi kod kullanarak silme işlemidir. İkinci silme işlemi ise çeşitli Twitter toplu tweet ve Retweet silme programları kullanmaktır. Öncelikle bu toplu silme işlemi için program kullanmaya karar verdiyseniz, web tarayıcıları üzerinden çeşitli toplu silme programları bulabilirsiniz. İkinci seçenek için ise size bir kod önerimiz olacaktır. Bu kod ise;

Eğer web tarayıcınız Google Chrome’da ise Ctrl+shift+j yaparak olacaktır. Web tarayıcınız ise Mozilla’ysa Ctrl+shift+k yaparak Console eklentisinde çıkan boş alana vereceğimiz kodu yapıştırarak olacaktır. Bu kod ise;

setInterval(function() {
$(“.stream-item”).each(function(){
var tweetsahibi = $(this).find(“.tweet”).attr(“data-screen-name”);
var profilsahibi = $(“.account-group.js-mini-current-user”).attr(“data-screen-name”);
if(tweetsahibi == profilsahibi){
$(this).remove()
}
})
$(“.ProfileTweet-actionButtonUndo.js-actionButton.js-actionRetweet”).click();
$(“.stream-item”).remove();
},2000);
setInterval(function() {
window.scrollTo(0,document.body.scrollHeight);
setTimeout(function() {
$(window).scrollTop(0,document.body.scrollBottom);
},1000);
},5000);

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu